75 g võid, sulatatud
250 g liivaküpsiseid (shortbread biscuits)
250 g mascarpone toorjuustu
300 g täisrasvast toorjuustu
50 g tuhksuhkrut
40 g kakaopulbrit
300 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
200 g keedetud kondenspiima või dulce de leche't
50 g hakitud tumedat šokolaadi
Kaunistuseks:tähekujulisi nonparelle või šokolaadipuru
Määri 20 cm lahtikäiv koogivorm võiga.
Peenesta küpsised köögikombainis peeneks puruks, siis lisa sulavõi ja sega uuesti. Suru segu koogivormi, suru lusikaseljaga tugevasti kokku. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Sega mascarpone, toorjuust, tuhksuhkur, kakaopulber kausis õrnalt omavahel. Mikserda teises kausis vahukoor kohevaks, siis sega õrnalt mascarpone-segu hulka. Kalla küpsisepõhjale, silu pealt ühtlaseks. Pane tunniks ajaks külmkappi.
Kuumuta keedetud kondenspiim väikeses potis, et see pehmeneks, siis määri koogile. Pane uuesti külmkappi tahenema.
Sulata šokolaad kas vesivannis või mikrolaineahjus. Nirista šokolaad risti-rästi karamellikihile.
Hoia serveerimiseni külmkapis.
Serveerimiseks eemalda ettevaatlikult vormist, tõsta serveerimisalusele.
Retsept siit.
Miljonäri toorjuustukook
Šoti karamelliruutudest (Millionaire's shortbread) inspireeritud toorjuustukook.