Miljonäri toorjuustukook

Šoti karamelliruutudest (Millionaire's shortbread) inspireeritud toorjuustukook.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Valmistusaeg
35 minutit + 1 tund külmikus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

75 g võid, sulatatud

250 g liivaküpsiseid (shortbread biscuits)

250 g mascarpone toorjuustu

300 g täisrasvast toorjuustu

50 g tuhksuhkrut

40 g kakaopulbrit

300 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

200 g keedetud kondenspiima või dulce de leche't

50 g hakitud tumedat šokolaadi

Kaunistuseks:

tähekujulisi nonparelle või šokolaadipuru

Valmistamine

Määri 20 cm lahtikäiv koogivorm võiga.

Peenesta küpsised köögikombainis peeneks puruks, siis lisa sulavõi ja sega uuesti. Suru segu koogivormi, suru lusikaseljaga tugevasti kokku. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Sega mascarpone, toorjuust, tuhksuhkur, kakaopulber kausis õrnalt omavahel. Mikserda teises kausis vahukoor kohevaks, siis sega õrnalt mascarpone-segu hulka. Kalla küpsisepõhjale, silu pealt ühtlaseks. Pane tunniks ajaks külmkappi.

Kuumuta keedetud kondenspiim väikeses potis, et see pehmeneks, siis määri koogile. Pane uuesti külmkappi tahenema. 

Sulata šokolaad kas vesivannis või mikrolaineahjus. Nirista šokolaad risti-rästi karamellikihile. 

Hoia serveerimiseni külmkapis. 

Serveerimiseks eemalda ettevaatlikult vormist, tõsta serveerimisalusele. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR