1 sl oliiviõli
3 väikest apteegitilli e. fenkolit
0,5 tl kardemoniseemneid (u 3-4 kuprast)
500 ml köögiviljapuljongit
1 roogitud huntahven (u 750 g)
soola ja musta pipart
Lõika fenkolid e. apteegitillid 8 sektoriks, enne eemalda puine juurepoolne ots ("udemed" hoia kaunistamiseks).
Kuumuta õli sobiva suurusega laias potis või kalaküpsetusnõus. Lisa fenkolisektorid ja koriandriseemned. Prae tasasel tulel, kuni fenkol on kergelt pruunistunud ja pehmenenud.
Lisa potti puljong, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata kaanega ja lase 10 minutit podiseda.
Maitsesta kala soola ja pipraga, siis tõsta fenkolitele. Kata pott kaanega ning kuumuta keskmisel tulel 10-15 minutit või kuni kala on läbinisti küps.
Tõsta kala ettevaatlikult serveerimisalusele ning fenkolitükid ümber kala. Tõsta leem lusika abil kalale, kaunista fenkolivõrsetega.
Kõrvale paku (vajadusel gluteenivaba) krõbeda koorikuga saia.
Allikas: BBC Good Food "New flavours for fish" juuni 1999 (Steamed sea bass with fennel)
Aurutatud huntahven fenkoliga
Aromaatne ja maitseküllane roog.