1 terve kana (ca 1,5-2 kg)
1,8 dl hakitud värsket estragoni
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1.2 dl oliiviõli
Maldoni vm soolahelbeid
Valmista esmalt ette "kanaliblikas" - juhtnöörid leiad siit.
Pane siis kana suurde kaussi või kilekotti, lisa 1,2 dl estragonist, sidrunimahl ja sidrunikoor, oliiviõli. Kui teed seda kausis, siis masseeri marinaad hoolikalt kana sisse. Kui suures kilekotis, siis raputa suletud kotti hoolega, siis suru õhk kotist välja.
Pane vähemalt 30 minutiks või kuni 24 tunniks külmkappi maitsestuma.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Aseta kana "liblikana" ahjupannile, rinnapool ülal. Küpseta 35-45 minutit või kuni kananahk on kenasti krõbe ja kuldne.
Puista kanale maitseks soola, siis lõika 8 serveerimistükiks. Tõsta vaagnale, puista peale ülejäänud estragon.
Serveeri soovi korral koos värske salati ja ahjukartulitega.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Nigella estragonikana (ahjukana)
Rohke estragoniga maitsestatud "kanaliblikas" ehk lapikuks vajutatud ja ahjus küpsetatud kana.