Nigella estragonikana (ahjukana)

Rohke estragoniga maitsestatud "kanaliblikas" ehk lapikuks vajutatud ja ahjus küpsetatud kana.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve kana (ca 1,5-2 kg)

1,8 dl hakitud värsket estragoni

1 sidruni mahl ja riivitud koor

1.2 dl oliiviõli

Maldoni vm soolahelbeid

Valmistamine

Valmista esmalt ette "kanaliblikas" - juhtnöörid leiad siit.

Pane siis kana suurde kaussi või kilekotti, lisa 1,2 dl estragonist, sidrunimahl ja sidrunikoor, oliiviõli. Kui teed seda kausis, siis masseeri marinaad hoolikalt kana sisse. Kui suures kilekotis, siis raputa suletud kotti hoolega, siis suru õhk kotist välja.

Pane vähemalt 30 minutiks või kuni 24 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Kuumuta ahi 220 kraadini. Aseta kana "liblikana" ahjupannile, rinnapool ülal. Küpseta 35-45 minutit või kuni kananahk on kenasti krõbe ja kuldne. 

Puista kanale maitseks soola, siis lõika 8 serveerimistükiks. Tõsta vaagnale, puista peale ülejäänud estragon.

Serveeri soovi korral koos värske salati ja ahjukartulitega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR