200 g Digestive-küpsiseid
75 g võid
Jäätis:250 g maasikaid
168 g Daim (3 batooni)
5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
400 g purk suhkruga kondenspiima
Kaunistamiseks:maasikaid ja Daim-komme
Pane küpsetuspaber 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.
Purusta küpsised (nt pane tugevasse kilekotti ja tambi pudrunuiaga või peenesta köögikombainis). Sulata või, sega küpsisepuruga ja suru saadud segu vormi põhja.
Puhasta maasikad, püreesta saumikseriga. Haki šokolaad noaga väiksemaks. Vahusta rõõsk koor. Sega vahukoor kondenspiima hulka, lisa hakitud Daim.
Kalla pool segust küpsisepurupõhjale, siis triibuta peale pool maasikapüreest. Kalla peale ülejäänud vahukooresegu, siis peale ülejäänud maasikapüree.
Pane kook vähemalt 10 tunniks sügavkülma.
Võta kook vormist välja, libista tordialusele. Lase enne serveerimist u 20 minutit pehmeneda.
Kaunista maasikatega, soovi korral lisa ka hakitud šokolaadi.
Retsept siit.
Jäätisetort Daimi ja maasikatega
Lihtne ja maitsev jäätisetort sobib hästi suvise eine lõpetuseks. Meeldib nii suurtele kui väikestele!