Aedviljakrõpsud

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 kooritud porgandit

1 kooritud pastinaak

1 väike maguskartul e. bataat

1 väike vähese tärklisesisaldusehs kartul

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl kollast maisijahu

0.25 tl purustatud musta pipart

soola

Valmistamine

Lõika aedviljad 5 mm viiludeks.
Kuumuta pool potitäit vett keemiseni, lisa sool.
Blanšeeri aedviljaviile umbes 3 minutit.
Eemalda veest vahukulbiga ja lase veidi jahtuda.
Piserda ahjuplaat kergelt õliga.
Sega aedviljad õli, maisijahu, soola ja pipraga.
Laota ühekordse kihina ahjuplaadile. Grilli kuumas ahjus 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni aedviljakrõpsud on kaunilt kuldpruunid. Serveeri soojalt.

Retsept on USA ajakirjast Vegetarian Times (9/2001, Crispy Vegetable Chips)
LISA KOMMENTAAR