Rabarbrikana

Rabarber annab kanahautisele meeldivalt hapuka maitse, mida tasakaalustab mesi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanakintsuliha

1 tl soola

1 sl võid

200 g tükeldatud rabarbrit

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl mett või vahtrasiirupit

2 sl kanapuljongikontsentraati (nn fondi)

0,5 tl sambal-oelek kastet või srirachat

1 pressitud küüslauguküüs

0,5 dl hakitud värsket murulauku

Serveerimiseks:

750 g kartuleid

Valmistamine

Pane alustuseks kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Kuumuta ahi 225°C. 

Maitsesta kanakintsuliha soolaga, siis prae suurel pannil võis mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Lõika rabarber tükkideks, pane koos pruunistatud kanalihaga ahjuvormi. 

Sega muud ained omavahel, kalla vormi. Küpseta 225-kraadise ahju keskel u 15 minutit.

Kaunista hakitud murulauguga, serveeri kartulitega.

Nipid ja soovitused:

  • Meie kasutasime kanakintsusid, need vajasid küpsemiseks veidi rohkem aega. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR