Rabarber annab kanahautisele meeldivalt hapuka maitse, mida tasakaalustab mesi.
500 g kanakintsuliha
1 tl soola
1 sl võid
200 g tükeldatud rabarbrit
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl mett või vahtrasiirupit
2 sl kanapuljongikontsentraati (nn fondi)
0,5 tl sambal-oelek kastet või srirachat
1 pressitud küüslauguküüs
0,5 dl hakitud värsket murulauku
750 g kartuleid
Pane alustuseks kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Kuumuta ahi 225°C.
Maitsesta kanakintsuliha soolaga, siis prae suurel pannil võis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lõika rabarber tükkideks, pane koos pruunistatud kanalihaga ahjuvormi.
Sega muud ained omavahel, kalla vormi. Küpseta 225-kraadise ahju keskel u 15 minutit.
Kaunista hakitud murulauguga, serveeri kartulitega.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Rabarbrikana
Rabarber annab kanahautisele meeldivalt hapuka maitse, mida tasakaalustab mesi.