Võilillenaps

Rootsi "snaps" sobib hästi näiteks graavilõhe, marineeritud heeringa, gubbröra-salati ja räime juurde.

Kogus
350 ml
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

350 ml viina

5 dl võililleõisi

1 sidrun

Valmistamine

Pane võilillleõied kaussi, kalla peale külm vesi ja lase 2-3 minutit seista. Kurna, siis eralda kollased õielehed. 

Kalla pool viinast purki. Lisa kollased õielehed ning lase 2 päeva tõmmata. 

Pese sidrun hoolega, siis koori köögiviljakoorijaga kollane õhuke kooreosa, pane purki ja kalla peale ülejäänud viin. Lase päeva tõmmata.

Kurna mõlemad viinatõmmised läbi sõela ühte pudelisse. Säilita jahedas ja pimedas. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR