Merivarblasemari hapu koorega

Taanis peetakse merivarblasemarja (stenbiderrogn) tõeliseks kevadgurmeeks. Seda kalamarja on saadaval vaid veebruarist maini.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Hapu koor:

2 tl õunaäädikat

2 tl suhkrut

4 sl ehk 60 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja musta pipart

Merivarblasemari:

160 g puhastatud värsket merivarblase marja

1 šalottsibul või veidi murulauku

Lisaks:

4 viilu röstsaia või muud saia

Valmistamine

Vispelda õunaäädikas, suhkur ja rõõsk koor paksemaks vahuks, maitsesta soola-pipraga ja hoia jahedas. 

Rösti saiaviilud. 

Maitsesta merivarblase mari soola ja pipraga, siis serveeri röstsaial lusikatäie hapu koorega. Puista peale peenelt hakitud šalottsibulat või hoopis murulauku.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR