Kannikesesuhkur

Kaunis dekoratiivne lilla suhkur.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sl lõhnava kannikese õielehti

4-5 sl suhkrut

Valmistamine

Loputa lõhnava kannikese õied vajadusel leiges vees, siis tahenda köögipaberil. Kasuta ainult lillasid õielehti!

Pane kuivatatud õielehed väikesesse köögikombaini või kohviveskisse koos suhkruga ja peenesta mõned minutid. Aeg-ajalt lülita masin välja ja lükka suhkur servadest alla. Peenesta, kuni kannikeseõied on imepeenikeseks jahvatatud ja suhkur erklilla.

Laota suhkur küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane hästi leigesse ahju. Lase vähemalt tund aega kuivada.  Suhkur peab olema täiesti kuiv!

Pane kannikesesuhkur kaanega purki, hoia jahedas ja kuivas kohas. Säilib kuni 9 kuud, kuigi värv ajapikku väheneb. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR