Kannikesesiirup

Lõhnava kannikese õielehtedest saab imeilusat värvi siirupi

Kogus
u 5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

7,5-10 dl lõhnava kannikese puhastatud õielehti

2,5 dl vett

5 dl suhkrut

soovi korral sorts sidrunimahla

Valmistamine

Kuumuta väikeses potis 2,5 dl vett keemiseni. Siis tõsta pott tulelt ja lase veel 5 minutit jahtuda. SIIS lisa kannikeseõied, sega ja lase täielikult jahtuda. Ära keeda!

Kata puhta köögirätiku, toidukile vms ja lase 24 tundi toatemperatuuril tõmmata. 

Seejärel kurna läbi peene sõela, pressides kannikeseõied võimalikult kuivaks. 

Pane kannikesetõmmis potti, lisa suhkur (1 osa tõmmise kohta 2 osa suhkrut). Sega tas5.asel tulel kuumutades, kuni suhkur on lahustunud. ÄRA KEEDA, sest siis kaotab kannikesetõmmis oma kauni värvi. 

Nipp: veidi erksama ja lillakama tooni jaoks lisa 5-10 tilka sidrunimahla. Sinaka tooni jaoks ära sidrunimahla lisa. 

Säilita siirupit külmkapis kinnises pudelis või purgis kuni kuus kuud. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 21.04.2021 09:20

Mina lisasin ka sidrunimahla, mulle meeldib see toon rohkem.