Tee ise: Granaatõunasiirup

"Pomegranate molasses/Гранатовый соус Наршараб/narsharab" on vajalik paljude Araabia/Lähis-Ida retseptide juures, aga õnneks on seda lihtne ka ise teha.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l granaatõunamahla

100 g suhkrut

2 sl sidrunimahla

Valmistamine

Mõõda kõik ained poti sisse. Kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, nii et segu vaikselt podiseks. Lase umbes tund aega podiseda, kuni granaatõunamahl on siirupiks keenud - alles peaks olema umbes 3-4 dl siirupit. 

Kalla valmis siirup pudelisse, säilita külmkapis. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui tahad magusamat siirupit, lisa veel suhkrut. Kui tahad hapukamat, lisa veel sidrunimahla.

Loe veel:

Mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR