Meriahven fenkolipadjal

Ahjus küpsetatud meriahven apteegitilli ehk fenkoliga. Itaalia hõngu on küllaga :)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 väiksemat roogitud meriahvenat

1 apteegitill e. fenkol

1 sidrun

peotäis basiilikulehti

peotäis musti oliive

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. Viiluta fenkol ja sidrun.

Loputa kala külma vee all, patsuta köögipaberiga kuivaks. Maitsesta soola-pipraga, siis pane kõhuõõnsusesse natuke fenkolit, siis sidruniviilud ja rebitud basiilikulehed.

Puista ülejäänud fenkol, sidrun, basiilik ning kõik oliivid ahjuvormi. 

Tõsta kalad peale, nirista peale oliiviõli. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni kala on läbinisti küps ja hakkab kohati kergelt pruunistuma. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Food lehelt (Baked sea bass with fennel)

LISA KOMMENTAAR