Lihtne lõhetartar

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g hästi värsket lõhefileed

1 sl jämedat meresoola

1 tl suhkrut

0,5 sl sidrunimahla

0,5 tl musta pipart

0,5 dl hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Eemalda hoolikalt kalast kõik luud. Tõsta kalafilee küpsetuspaberile, puista peale sool ja suhkur. Keera hoolikalt paberisse, tõsta väikese kilekoti sisse. Aseta kerge raskuse all külmkappi umbes ööpäevaks. Pööra kala paar korda ringi raskuse all.

Pühi lahtine sool kalafileelt, eemalda nahk. Lõika kalafilee üsna väikesteks kuubikuteks. 

Sega juurde sidrunimahl, must pipar ja murulauk. 

Serveeri nt keedetud kartulite või saaristolais-leiva juurde. 

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR