Nutella-mousse

Nadiya Hussaini retsept. Valmista dessert kaheksa pokaali sees või ühe suure vormi sees.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g šokolaadi-pähklikreemi

50 ml täispiima

600 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 sl maisitärklist

3 sl tuhksuhkrut

100 g hakitud röstitud sarapuupähkleid

Serveerimiseks:

vahukoort

kakaopulbrit

Valmistamine

Pane Nutella kaussi, lisa piim. Sulata mikrolaineahjus 10 sekundit, siis sega ja vajadusel kuumuta veel 10 sekundit.  Segu peaks olema pehme ja viskoosne, aga mitte tuline! Lase jahtuda.

Pane vahukoor suurde kaussi, lisa maisitärklis ja tuhksuhkur. Vispelda,  kuni vahukoor pakseneb. Siis kalla juurde Nutella-segu ja jätka vahustamist, kuni saad tugevatipulise vahu. 

Sega juurde röstitud pähklid, siis tõsta suurde serveerimiskaussi või 8 ramekin-vormi sisse. (Eriti tublid kokad kasutavad siis pritskotti, et eriti kena tulemus saada). 

Serveeri vahukooretupsu ja kakaopulbriga, samuti võid peale puistata veel pähkleid. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR