2 l vett
750 g suhkrut
Virsikud:10 värsket loorberilehte
1 sidruni riivitud koor
8 küpset virsikut
Emsalt valmista siirup. Pane vesi ja suhkur nii suurde potti, kuhu virsikud pärast kenasti üksteise kõrvale ära mahuvad.
Kuumuta tugeval tulel keemiseni. Keeda, kuni suhkur on sulanud, siis tõsta pott tulelt.
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned potti, lisa ka kaun. Lisa loorberilehed, lavendlioksad ja sidrunikoor. Siis tõsta virsikud potti üksteise kõrvale.
Kata küpsetuspaberist lõigatud kettaga (cartouche). Kuumuta uuesti keemiseni, siis alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda 10 minutit, kuni virsikud on küpsed, aga mitte katki keenud.
Tõsta pott tulelt ja lase virsikutel siirupileemes jahtuda. Külmikus säilivad virsikud sedasi siirupis nädala.
Serveeri koos jäätise või vahukoorega soovi korral.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Virsikud ja lavendel
Briti koka Heston Blumenthali retsept. Kasuta värseket või kuivatatud lavendlit.