Taanis süüakse värsket heeringat aastaringselt, aga eriti hinnas on suur, rammus ja maitserikas kevadine heeringas (vårsild) ja sügisene heeringas (høstsild).
Alusta kartulitest. Pane nisujahu ja 0,5 dl piima potti, vispelda ühtlaseks. Vispelda juurde ülejäänud piim, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel pidevalt segades umbes 3 minutit.
Lisa kartulid, kata pott kaanega ning hauta kaane all tasasel tulel u 35 minutit või kuni kartulid on küpsed. Sega aeg-ajalt.
Siis sega juurde riivitud mädarõigas, vajadusel maitsesta soola-pipraga ja serveeri kohe.
Kuumuta pool rapsiõlist pannil, siis prae pooled heeringafileed tugeval kuumusel mõlemalt poolt kuldseks (2 min + 2 min). Tõsta fileed pannilt ning hoia soojas. Prae ülejäänud õlis ülejäänud heeringafileed.
Serveeri.
Nipid ja soovitused:
Mädarõigas "lendub" kergesti, nii et lisa soojale roale alles lõppfaasis, muidu ei jää maitsest midagi alles.
Praetud heeringas mädarõikakartulitega
Taanis süüakse värsket heeringat aastaringselt, aga eriti hinnas on suur, rammus ja maitserikas kevadine heeringas (vårsild) ja sügisene heeringas (høstsild).