Praetud heeringas mädarõikakartulitega

Taanis süüakse värsket heeringat aastaringselt, aga eriti hinnas on suur, rammus ja maitserikas kevadine heeringas (vårsild) ja sügisene heeringas (høstsild).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kartulid:

2 sl nisujahu

6 dl piima

soola ja musta pipart

1,25 kg kooritud ja poolitatud kartuleid

5 sl riivitud värsket mädarõigast

Kala:

8 topelt-heeringafileed

50 g rukkijahu (u 1 dl)

soola ja musta pipart

3 sl rapsiõli

Kaunistuseks:

salatkressi

riivitud värsket mädarõigast

Lisandiks:

500 g aurutatud porrut

Valmistamine

Alusta kartulitest. Pane nisujahu ja 0,5 dl piima potti, vispelda ühtlaseks. Vispelda juurde ülejäänud piim, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel pidevalt segades umbes 3 minutit. 

Lisa kartulid, kata pott kaanega ning hauta kaane all tasasel tulel u 35 minutit või kuni kartulid on küpsed. Sega aeg-ajalt. 

Siis sega juurde riivitud mädarõigas, vajadusel maitsesta soola-pipraga ja serveeri kohe.

Eemalda heeringafileedelt luud, loputa kergelt, patsuta kuivemaks. Maitsesta rukkijahu soola-pipraga, siis veereta kalafileed jahusegus. 

Kuumuta pool rapsiõlist pannil, siis prae pooled heeringafileed tugeval kuumusel mõlemalt poolt kuldseks (2 min + 2 min). Tõsta fileed pannilt ning hoia soojas. Prae ülejäänud õlis ülejäänud heeringafileed. 

Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Mädarõigas "lendub" kergesti, nii et lisa soojale roale alles lõppfaasis, muidu ei jää maitsest midagi alles. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR