Vasikaliharulaad

Midagi toredat nostalgikutele.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg vasika küljeliha

soola ja musta pipart

2 küüslauguküünt

100 g suitsupekki

1-2 porgandit

tüümianilehekesi

Keetmiseks:

vett

1 loorberileht

10 tera musta pipart

5 tera vürtspipart

soola

Valmistamine

Eemalda küljetükilt ribikondid. Säti liha lauale, maitsesta soola ja pipraga ning puista peale hakitud küüslauk ja tüümian. Lao lihale pekiribad, porgandikangid.

Keera rulli ja seo nööriga või libista lihavõrku.

Pane rull külma veega keema, eemalda vaht ja lisa sool ja vürtsid. Keeda tasasel tulel 2 tundi.

Tõsta rull alusele pane peale vajutus ja hoia jahtumiseni külmas. Eemalda nöör või lihavõrk ja viiluta õhukeselt.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.12.2020 21:36

Minu lapsepõlve pidulaudade staar. Suurepärane!