rapsiõli või maapähkliõli
150 g Cari Saramann karripastat (vt retsepti)
250 ml kookoskoort
250 ml kookospiima
500 veisefileed
100 g röstitud soolata maapähkleid (arahhis)
1 sl palmisuhkrut
1 sl kalakastet
1,5 sl tamarindivedelikku
Valmista esmalt karripasta selle retsepti järgi.
Lõika veiseliha 5 cm kuubikuteks.
Kuumuta vokkpann keskmisel tulel, lisa veidi taimeõli ja 1 tl Saramann karripastat. Lisa veiselihakuubikud ning pruunista need ümberringi (selleks kulub u 10 minutit). Tõsta lihakuubikud pannilt.
Alanda kuumust, lisa kookoskoor ja ülejäänud karripasta. Sega, kuni segu on ühtlane.
Lisa veiselihakuubikud uuesti vokkpannile. Kuumuta peaaegu keemiseni, siis alanda kuumust ja lase lihal tasasel tulel podiseda umbes tund aega. Kontrolli aeg-ajalt, et pannis on piisavalt vedelikku lihatükkide katmiseks. Vajadusel lisa vett või puljongit.
Tunni aja pärast lisa palmisuhkur, kalakaste, tamarindivesi (ehk tamarindiekstrakt, mis on vähese kuuma veega vedeldatud) ja maapähklid. Lase veel tund aega podiseda.
Pärast kahetunnist haudumist peaks kaste olema parajalt paks ja roa pinnale kogunenud veidi õli - see on hea märk! Kontrolli, et liha on täesti pehme. Kui ei, siis jätka hautamist.
Kui kaste veelgi pakseneb, siis lisa jaokaupa kookospiim. Samuti timmi maitse sobivaks - vajadusel lisa palmisuhkrut või kalakastet.
Kui roog on peaaegu valmis, puista peale mõned linnusilmatšillid soovi korral.
Serveeri aurutatud riisi, marineeritud köögiviljade ja pika saiaga.
Retsept siit.
Cari Saramann
Kambodža köögist pärit rikkalik karri. Valmistamine võtab üksjagu aega, nii et seda valmistatakse ka Kambodžas, just Cham moslemite seas, pigem erilisteks puhkudeks. Meenutab Tai Massamani karrit ja Malaisia veiseliha-rendangi. Massamani karriga on sarnane karripasta kasutamine, kuigi Kambodža roas on ka tähtaniisi, kollajuurt ja röstitud kookoshelbeid. Just see kuivröstitud kookos annab sarnasuse Malaisia rendang-karriga.