400-500 g konservitud kikerherneid
300 g värsket spinatit
2 paksu viilu veidi tahket saia
15 suurt Marcona mandlit
60 ml tomatipüreed
3 hakitud küüslauguküünt
külmpressitud oliiviõli
2 sl šerriäädikat või punase veini äädikat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
maitse järgi Cayenne'i pipart
sool ja musta pipart
pimentón dulce või pimentón picante suitsupaprikat
Kuumuta suurel praepannil 2 sl oliiviõli. Lisa spinatilehed, vajaduse jaokaupa. Kuumuta, kuni spinat on kokku kukkunud. Siis pane sõelale ja lase jahtuda.
Pane pannile uuesti veidi õli, lisa saiakuubikud ja kooritud mandlid. Prae, kuni saiakuubikud ja mandlid on kuldsed.
Lisa hakitud küüslauk, vürtsköömned, Cayenne ja must pipar, kuumuta paar minutit, kuni küüslauk on kergelt kuldne. Pane need komponendid kannmikserisse, lisa šerriäädikas. Töötle ühtlaseks pastaks, vajadusel lisa paar lusikatäit vett.
Pane pasta pannile, lisa loputatud kikerherned ning tomatipasta. Kuumuta segades, kuni kikerherned on mandli-küüslaugukastmega kaetud.
Lisa spinatilehed uuesti pannile. Kuumuta, maitsesta soola-pipraga. Tõsta vaagnale, nirista peale veidi oliiviõli ja puista peale veidi suitsupaprikat.
Retsept siit.
Spinat kikerhernestega
Hispaania tapas-roog, mida võib serveerida ka eelroana savist cazuela-nõus. Kõrvale võid serveerida praetud leiba.