Spinat kikerhernestega

Hispaania tapas-roog, mida võib serveerida ka eelroana savist cazuela-nõus. Kõrvale võid serveerida praetud leiba.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g konservitud kikerherneid

300 g värsket spinatit

2 paksu viilu veidi tahket saia

15 suurt Marcona mandlit

60 ml tomatipüreed

3 hakitud küüslauguküünt

külmpressitud oliiviõli

2 sl šerriäädikat või punase veini äädikat

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

maitse järgi Cayenne'i pipart

sool ja musta pipart

pimentón dulce või pimentón picante suitsupaprikat

Valmistamine

Kuumuta suurel praepannil 2 sl oliiviõli. Lisa spinatilehed, vajaduse jaokaupa. Kuumuta, kuni spinat on kokku kukkunud. Siis pane sõelale ja lase jahtuda. 

Pane pannile uuesti veidi õli, lisa saiakuubikud ja kooritud mandlid. Prae, kuni saiakuubikud ja mandlid on kuldsed. 

Lisa hakitud küüslauk, vürtsköömned, Cayenne ja must pipar, kuumuta paar minutit, kuni küüslauk on kergelt kuldne. Pane need komponendid kannmikserisse, lisa šerriäädikas. Töötle ühtlaseks pastaks, vajadusel lisa paar lusikatäit vett.

Pane pasta pannile, lisa loputatud kikerherned ning tomatipasta. Kuumuta segades, kuni kikerherned on mandli-küüslaugukastmega kaetud. 

Lisa spinatilehed uuesti pannile. Kuumuta, maitsesta soola-pipraga. Tõsta vaagnale, nirista peale veidi oliiviõli ja puista peale veidi suitsupaprikat. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR