Koostisosad

1.25 dl vett

1 sl mett

1 sl kuivatatud kummeliõisi

1 hästi küps virsik

2,5 dl jääd

2,5 dl külma vett

Soovi korral:

viilutatud virsikut kaunistuseks

Valmistamine

Kuumuta 1,25 dl vett, mesi ja kummeliõied keemiseni. Tõsta tulelt, lase 5 minutit tõmmata. Siis kurna ja lase jahtuda. 

Lõika küps virsik kuubikuteks, lisa jahtunud kummeliteetõmmisele. Püreesta kannmikseris või saumikseriga ühtlaseks püreeks. 

Jaota püree kahe klaasi vahel, siis täida klaasid jääga ja külma veega. Kaunista virsikuviiludega. 

Nipid ja soovitused:

  • Vaeganliku versiooni jaoks kasuta magustamiseks nt vahtrasiirupit. Kui Sul on väga magus virsik, siis võib mee muidugi ka lihtsalt ära jätta. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR