Magushapu kapsas (hoidis)

Võib süüa kohe prae kõrvale või panna purki ja süüa hiljem.

Kogus
5 x 0,5 liitrist purki
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2,5 kg peakapsast

500 ml vett

200 ml toiduõli või 200 g searasva

2 sl soola

4 sl suhkrut

1 loorberileht

maitse järgi värsket tšillit või kuivatatud tšillihelbeid

2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Puhasta ja lõika kapsas suuremat ribadeks või kuubikuteks. Pane poti põhja vesi, siis kapsas, searasv või õli ja maitseained, sega läbi. Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades pehmeks. 

Lisa äädikas, keeda veel pisut. 

Pane kuumadesse steriliseeritud purkdiesse, sule õhukindlalt ja lase jahtuda. Säilita jahedas.

Riina Luige retsept ilmus ajalehes Postimees (sügis 2020)

LISA KOMMENTAAR