Põnev madala kalorsusega argiõhturoog. Freekeh on kuivatatud roheline nisu, mis korjatakse siis, kui nisuterad on veel pehmed ja seejärel kuivatatakse päikese käes ja röstitakse kergelt. Väga populaarne Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.
Koori peedid, lõika sektoriteks ja pane ahjupannile. Nirista peale õli, lisa tšillihelbed ja soola-pipart, sega läbi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni peedid on küpsed (pööra vahepeal ringi).
Võta ahjust välja, nirista peale šerriäädikas ja mesi. Siis pane veel 5 minutiks ahju.
Sega jogurt sidrunimahla, soola-pipra ja 1-2 sl külma veega kastmeks.
Kuumuta freekeh vastavalt pakendi juhistele. Puista peetide juurde, sega läbi.
Puista peale estragonilehed, hakitud röstitud sarapuupähklid ning nirista peale jogurtikaste.
Ahjupeedid freekeh nisu ja šerriäädikaga
Põnev madala kalorsusega argiõhturoog. Freekeh on kuivatatud roheline nisu, mis korjatakse siis, kui nisuterad on veel pehmed ja seejärel kuivatatakse päikese käes ja röstitakse kergelt. Väga populaarne Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.