Ahjupeedid freekeh nisu ja šerriäädikaga

Põnev madala kalorsusega argiõhturoog. Freekeh on kuivatatud roheline nisu, mis korjatakse siis, kui nisuterad on veel pehmed ja seejärel kuivatatakse päikese käes ja röstitakse kergelt. Väga populaarne Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Lisategevused

Koostisosad

500 g väiksemaid punaseid peete

1 sl õli

1 tl tšillihelbeid

2 sl šerriäädikat

1 tl vedelat mett

2 sl maitsestamata jogurtit

veidi sidrunimahla

250 g valmis keedetud freekeh (rohelist nisu) (nt Merchant Gourmet)

paar oksa värsket estragoni (ainult lehti)

1 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Koori peedid, lõika sektoriteks ja pane ahjupannile. Nirista peale õli, lisa tšillihelbed ja soola-pipart, sega läbi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni peedid on küpsed (pööra vahepeal ringi). 

Võta ahjust välja, nirista peale šerriäädikas ja mesi. Siis pane veel 5 minutiks ahju.

Sega jogurt sidrunimahla, soola-pipra ja 1-2 sl külma veega kastmeks. 

Kuumuta freekeh vastavalt pakendi juhistele. Puista peetide juurde, sega läbi. 

Puista peale estragonilehed, hakitud röstitud sarapuupähklid ning nirista peale jogurtikaste. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR