Mädarõikaga hummus

Tunnistan, et olin alguses veidi kahtleval seisukohal ses osas, kas mädarõigas sobib hummuse sisse või mitte. Õnneks selgus, et mädarõigas lisab kuulsale kikerhernemäärdele väga mõnusalt särtsaka maitsenüansi.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservitud kikerherneid

4 sl seesamipastat e. tahiinit

2 küüslauguküünt

3 sl sidrunimahla

2 sl riivitud värsket mädarõigast või 3-4 sl purgi-mädarõigast

soola

soovi korral chipotle-pastat või suitsutatud paprika pulbrit

serveerimiseks soovi korral oliiviõli

Valmistamine

Nõruta kikerherned, pane köögikombaini. Lisa seesamiseemnepasta, kooritud küüslauguküüned, sidrunimahl ja mädarõigas. Püreesta ühtlaseks, siis maitsesta soolaga ja soovi korral suitsupaprika või chipotle-pastaga. 

Kui hummus liiga paks tundub, siis lisa veidi keedetud vett ja sega pehmemaks. 

Soovi korral nirista peale oliiviõli. 

Idee siit.

LISA KOMMENTAAR