Kuumuta suures potis oliiviõli. Lisa peekonikuubikud ja pruunista need. Siis tõsta kurnlusikaga välja ja tõsta kõrvale
Puhasta seened, vajadusel tükelda. Pane potti peekonirasva sisse ja prae tasasel tulel 10 minutit.
Lisa köömned ja hakitud küüslauk, prae veel minut aega.
Lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni. Siis lisa puljong ja lase supil 20 minutit podiseda.
Lisa praetud peekonikuubikud uuesti potti. Maitsesta musta pipra, Cayenne'i, sidrunimahla ja vajadusel ka soolaga. Püreesta supp saumikseriga enam-vähem ühtlaseks.
Kuumuta keemiseni, maitsesta vajadusel uuesti. Kui supp liiga paks on, siis lisa veidi vett.
Serveeri maitsva saia ja juustuga (ideaalis mõni hea küps kõvajuust).
Nipid ja soovitused:
Kuigi algretseptis püreestati supp pärast praetud peekonikuubikute lisamist, siis ma (Pille) püreestaks supi esmalt ühtlaseks ja lisaks siis uuesti krõbedad peekonikuubikud.
Peekoni-seenesupp