Peekoni-seenesupp

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

140 g peekonit

1 l värskeid heledaid seeni - nt

kukeseeni või timpnarmikuid või lambaseenikuid

2 tl kontsentreeritud tomatipastat

0,5 tl paprikapulbrit

0,5 tl jahvatatud köömneid

3 hakitud küüslauguküünt

3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 l kanapuljongit

soola ja musta pipart

maitse järgi Cayenne'i pipart

0,5 sidruni mahl

vajadusel vett

Valmistamine

Kuumuta suures potis oliiviõli. Lisa peekonikuubikud ja pruunista need. Siis tõsta kurnlusikaga välja ja tõsta kõrvale

Puhasta seened, vajadusel tükelda. Pane potti peekonirasva sisse ja prae tasasel tulel 10 minutit.

Lisa köömned ja hakitud küüslauk, prae veel minut aega. 

Lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni. Siis lisa puljong ja lase supil 20 minutit podiseda.

Lisa praetud peekonikuubikud uuesti potti. Maitsesta musta pipra, Cayenne'i, sidrunimahla ja vajadusel ka soolaga. Püreesta supp saumikseriga enam-vähem ühtlaseks. 

Kuumuta keemiseni, maitsesta vajadusel uuesti. Kui supp liiga paks on, siis lisa veidi vett. 

Serveeri maitsva saia ja juustuga (ideaalis mõni hea küps kõvajuust). 

Nipid ja soovitused:

  • Kuigi algretseptis püreestati supp pärast praetud peekonikuubikute lisamist, siis ma (Pille) püreestaks supi esmalt ühtlaseks ja lisaks siis uuesti krõbedad peekonikuubikud. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR