Kumkvaadihoidis tähtaniisi ja tšilliga

Põnev vürtsmoos sobib hästi nii juustulauale, ahjupardi lisandiks kui ka külmade lihalõikude juurde. Pane hoidis väikestesse purkidesse ja hoia jahedas - hea külakostiks kaasa võtta!

Kogus
u 500 ml
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g kumkvaate e. kinkaneid

50 g suhkrut

1 dl vett

2 tähtaniisi

1 kaneelikoor

väike punane tšilli

Valmistamine

Lõika kumkvaadid pikuti pooleks, eemalda seemned.

Pane kumkvaadid, suhkur ja vesi potti ning kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni suhkur sulab. Siis lisa tähtaniis, kaneelikoor ja tšilli. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase segul umbes 10 minutit podiseda, kuni kumkvaadid on pehmed.

Jaota vürtshoidis steriliseeritud purkidesse. Kaaneta, keera purgid mõneks minutiks pahupidi, et kontrollida õhukindlust. Siis pööra õigetpidi, lase jahtuda.

Säilib kuni 6 kuud jahedas hoiukohas.

Loe veel:

PIldi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR