Suhkrustatud kumkvaadid

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

350 g kumkvaate e. kinkaneid

400 g suhkrut

Valmistamine

Lõika küpsetuspaberist nii suur ketas, mis kataks täpselt poti sisemuse. 

Pane pestud kumkvaadid potti ja kata külma veega. Kuumuta keemiseni, siis kurna sõelal ja loüuta külma veega. 

Pane uuesti potti, lisa 300 g suhkrut, u 1,8 dl vett ja näpuotsatäis soola. Kata küpsetuspaberikettaga ja siis keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni kumkvaadid on klaasjad ja pehmed. Lase siirupis jahtuda. 

Vahetult enne serveerimist kalla kausi kohale asetatud sõelale ja lase kumkvaatidel u 15 minutit nõrguda (siirupit võid kasutada mujal). 

Veereta kumkvaate ülejäänud 100 g suhkrus. 

Nipid ja soovitused:

Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.01.2025 11:13

Mulle meitsesid, sobivad juustu kõrvale ja niisama suhu pista.