Lõika küpsetuspaberist nii suur ketas, mis kataks täpselt poti sisemuse.
Pane pestud kumkvaadid potti ja kata külma veega. Kuumuta keemiseni, siis kurna sõelal ja loüuta külma veega.
Pane uuesti potti, lisa 300 g suhkrut, u 1,8 dl vett ja näpuotsatäis soola. Kata küpsetuspaberikettaga ja siis keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni kumkvaadid on klaasjad ja pehmed. Lase siirupis jahtuda.
Vahetult enne serveerimist kalla kausi kohale asetatud sõelale ja lase kumkvaatidel u 15 minutit nõrguda (siirupit võid kasutada mujal).
Veereta kumkvaate ülejäänud 100 g suhkrus.
Nipid ja soovitused:
Siirupis säilivad kumkvaadid kuni 3 kuud.
Kurnatud siirupit võib kasutada tee magustamiseks või näiteks keeksile niristamiseks.
Suhkrustatud kumkvaadid