Praetud krõbe väikesuulest

Arvesta terve väikesuulest (ingl. k. lemon sole) ehk kaks lestafileed sööja kohta. Väikesuulesta hooaeg on (vähemalt UK-s) septembrist märtsini.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl Dijoni sinepit

200 g crème fraîche'i või hapukoort

2 tl hakitud värsket estragoni

150 g Panko riivsaia

2 sl nisujahu

soola ja musta pipart

4 väikesuulesta või harilikku lesta

4 sl päevalilleõli praadimiseks

Serveerimiseks:

sektoriteks lõigatud sidrunit

friikartuleid

Valmistamine

Sega sinep, crème fraîche/hapukoor ja hakitud estragon kausis, maitsesta soola-pipraga. 

Pane riivsai supitaldrikusse, teise taldrikusse soola ja pipraga maitsestatud jahu. 

Fileeri väikesuulestad. Kasta fileed maitsestatud jahu sisse, siis määri mõlemale poole sinepi-hapukooresegu ja pressi filee seejärel riivsaia sisse. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja hoia valmistamiseni jahedas. 

Praadimiseks kuumuta mittenakkuv praepann keskmisel kuumusel. Nirista pannile julgelt õli ja kui õli on kuum, siis paneeritud kalafileed. Prae umbes 2 minutit ühelt ja umbes 2 minutit teiselt poolt või kuni kala on läbi küpsenud. 

Serveeri sidrunisektori ja friikartulitega.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR