1 l värskeid soopilvikuid (u 3 dl kuumutatult)
1 punane sibul
0,5-1 tl peenikest meresoola
0,5 tl sidrunipipart
1 tl vedelat mett
1,5 dl maitsestamata jogurtit
Puhasta soopilvikud, aga ära koori. Haki seened, siis kuumuta kuival kuumal pannil, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Võta tulelt ja lase seentel täielikult jahtuda, siis maitsesta soola ja sidrunipipraga.
Koori ja haki sibul, kuumuta pannil kergelt läbi. Jahuta.
Sega seened, sibul ja ülejäänud ained ning lase jahedas paar tundi maitsestuda.
Serveeri näiteks keedetud kartulitega või leivakattena.
Retsept siit, autoriks Soome toidukirjutaja Kirsti Eskelinen.
Roosa pilvikusalat
Soopilvik (Russula paludosa) on hea söögiseen värskelt. Kui jätad seened "koorimata", saad kena roosa jumega seenesalati.