Isekerkiv jahu (retseptides kasutamiseks)

Briti kokaraamatutes on tihti kasutatud kergitusainega jahu (self-raising flour). Siin juhised selle tegemiseks kodus. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l isekerkiva nisujahu saamiseks võta:

1.5 l nisujahu

3 sl küpsetuspulbrit

1 sl soola

Valmistamine

Mõõda suurde kaussi küpsetuspulber, sool ja jahu, sega hoolega.
Edasi toimi vastavalt konkreetse retsepti juhistele. Saad 1,5 liitrit jahu, mida kookides-pirukates kasutada.

Väiksema koguse valmistamiseks mõõda mõõteklaasi 1,5 tl küpsetuspulbrit ja noaotsatäis soola ning sega juurde niipalju jahu, et saad kokku 2,5 dl.

LISA KOMMENTAAR

tziiki
postitatud 13.07.2010 20:14

mis siin ikka kommenteerida-hea mugav võtta. peaasi, et ära ei unustaks ja sellest purgist kastme sisse jahu ei võtaks :D

MARE
postitatud 29.07.2017 12:18

Kas meie kauplustes Eestimaal müüakse ka valmis kujul isekerkivat jahu. Mis firma toodab ja kui suures pakendis.(Näiteks:1kg.) Tänud ette,kui mingisugusegi vastuse saan. Mare

Pille
posted on 29.07.2017 22:28

Mare, Veski Matil on 1 kg paberkotis "Veski Mati Isekerkiv jahu". Peaks igas suuremas toidupoes olemas olema.

Viljar
posted on 15.08.2017 10:56

Vanad head Balti-Jaama pirukad: Mingit küpsetuspulbrit pole vaja panna. Piisab leigest veest ja soolast. Vett tunde järgi, et hea segada-sõtkuda oleks. Siis jahusel pinnal ja sõrmede vahel lamedaks patsutada, täidis vahele (näiteks hakkliha ja juust või marjad (sh. sügavkülmutatud) või kohupiim), ääred kinni näppida, lamedaks patsutada (liigne jahu kukub ära) ning kuumas õlis mõlemalt poolt pruuniks praadida (ca 4-5 minutit). Lihtne!