1.5 l isekerkiva nisujahu saamiseks võta:
1.5 l nisujahu
3 sl küpsetuspulbrit
1 sl soola
Mõõda suurde kaussi küpsetuspulber, sool ja jahu, sega hoolega.
Edasi toimi vastavalt konkreetse retsepti juhistele. Saad 1,5 liitrit jahu ehk 900 g jahu (2 naela), mida kookides-pirukates kasutada.
Väiksema koguse valmistamiseks mõõda mõõteklaasi 1,5 tl küpsetuspulbrit ja noaotsatäis soola ning sega juurde niipalju jahu, et saad kokku 2,5 dl.
mis siin ikka kommenteerida-hea mugav võtta. peaasi, et ära ei unustaks ja sellest purgist kastme sisse jahu ei võtaks :D
Kas meie kauplustes Eestimaal müüakse ka valmis kujul isekerkivat jahu. Mis firma toodab ja kui suures pakendis.(Näiteks:1kg.) Tänud ette,kui mingisugusegi vastuse saan. Mare
Mare, Veski Matil on 1 kg paberkotis "Veski Mati Isekerkiv jahu". Peaks igas suuremas toidupoes olemas olema.
Vanad head Balti-Jaama pirukad: Mingit küpsetuspulbrit pole vaja panna. Piisab leigest veest ja soolast. Vett tunde järgi, et hea segada-sõtkuda oleks. Siis jahusel pinnal ja sõrmede vahel lamedaks patsutada, täidis vahele (näiteks hakkliha ja juust või marjad (sh. sügavkülmutatud) või kohupiim), ääred kinni näppida, lamedaks patsutada (liigne jahu kukub ära) ning kuumas õlis mõlemalt poolt pruuniks praadida (ca 4-5 minutit). Lihtne!
Tee ise: isekerkiv jahu
Briti kokaraamatutes on tihti kasutatud kergitusainega jahu (self-raising flour). Siin juhised selle tegemiseks kodus.