750 g keegelkõrvitsat
1 dl kookoskoort
2 sl mett
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl vanillipulbrit
näpuotsaga peenikest meresoola
Tatar:1 dl toorttatratangu
Lisaks:1,5 dl kookoskoort
Kaunistuseks:kaneeli ja sidrunmelissi
Koori keegelkõrvits, eemalda seemned ja säsi ning lõika viljaliha kuubikuteks. Keeda vees pehmeks (u 20 minutit), siis nõruta ja lase jahtuda.
Püreesta kannmikseris või köögikombainis kookoskoore, mee, kaneeli, vanilli ja soolaga.
Pane tatratang metallist sõelale, siis kalla peale keev vesi ja lase nõrguda. Siis loputa külma veega, lase uuesti nõrguda. Rösti seejärel kuival mõõdukalt kuumal pannil, kuni tatratang on kuldne, aromaatne ja krõbe.
Vahusta kookoskoor kohevaks (mida külmem koor, seda paremini vahustub).
Pane kõrvitsapüree, kookosvaht ja krõbe tatar kihiti pokaalidesse. Kaunista kaneeli ja sidrunmelissiga.
Retsept siit.
Kõrvitsapüree tatra ja melissiga
Gluteenivaba, laktoosivaba ja kaseiinivaba magustoit.