Kõrvitsapüree tatra ja melissiga

Gluteenivaba, laktoosivaba ja kaseiinivaba magustoit.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

750 g keegelkõrvitsat

1 dl kookoskoort

2 sl mett

1 tl jahvatatud kaneeli

0,5 tl vanillipulbrit

näpuotsaga peenikest meresoola

Tatar:

1 dl toorttatratangu

Lisaks:

1,5 dl kookoskoort

Kaunistuseks:

kaneeli ja sidrunmelissi

Valmistamine

Koori keegelkõrvits, eemalda seemned ja säsi ning lõika viljaliha kuubikuteks. Keeda vees pehmeks (u 20 minutit), siis nõruta ja lase jahtuda. 

Püreesta kannmikseris või köögikombainis kookoskoore, mee, kaneeli, vanilli ja soolaga. 

Pane tatratang metallist sõelale, siis kalla peale keev vesi ja lase nõrguda. Siis loputa külma veega, lase uuesti nõrguda. Rösti seejärel kuival mõõdukalt kuumal pannil, kuni tatratang on kuldne, aromaatne ja krõbe.

Vahusta kookoskoor kohevaks (mida külmem koor, seda paremini vahustub). 

Pane kõrvitsapüree, kookosvaht ja krõbe tatar kihiti pokaalidesse. Kaunista kaneeli ja sidrunmelissiga. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR