400 g külmutatud rohelisi herneid
3-4 tl sidrunimahla
1 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
2-3 sl hakitud värsket münti
Lisaks:18 värsket kammkarpi
1 sl oliiviõli
Hernepüree valmistamiseks kuumuta potis vesi keemiseni, lisa herned ja keeda neid 3-4 minutit, kuni herned on erkrohelsied. Nõruta, loputa kiiresti külma vee all ja kurna uuesti. Pane umbes 1,5 dl herneid kaunistuseks kõrvale.
Ülejäänud herned pane koos hakitud mündi, soola-pipra, sidrunimahla ja 1 sl oliiviõliga kannmikserisse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks ja kreemjaks püreeks. Kui segu on liiga paks, lisa lusikatäis vett.
Puhasta kammkarbid, patsuta köögipaberiga hästi kuivaks. Maitsesta kergelt soolaga.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil 1 sl oliiviõli keskmisel tulel. Lisa kammkarbid ja prae u 3 minutit, siis pööra ringi ja prae veel 2-3 minutit. (Olenevalt panni suurusest pead praadima äkki mitmes jaos).
Kuumuta hernepüree läbi ning tõsta 4 taldrikule. Aseta peale praetud kammkarbid, kaunista ülejäänud hernestega ning mündilehekestega. Alternatiiv: tõsta kammkarbid salatilehele ja serveeri hernepüreed väikestest kausikestest.
Serveeri.
Mugandatud siit.
Praetud kammkarbid hernepüreega
Elegantne eelroog roheliste herneste ja kammkarpidega.