Praetud kammkarbid hernepüreega

Elegantne eelroog roheliste herneste ja kammkarpidega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud rohelisi herneid

3-4 tl sidrunimahla

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

2-3 sl hakitud värsket münti

Lisaks:

18 värsket kammkarpi

1 sl oliiviõli

Valmistamine

Hernepüree valmistamiseks kuumuta potis vesi keemiseni, lisa herned ja keeda neid 3-4 minutit, kuni herned on erkrohelsied. Nõruta, loputa kiiresti külma vee all ja kurna uuesti. Pane umbes 1,5 dl herneid kaunistuseks kõrvale. 

Ülejäänud herned pane koos hakitud mündi, soola-pipra, sidrunimahla ja 1 sl oliiviõliga kannmikserisse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks ja kreemjaks püreeks. Kui segu on liiga paks, lisa lusikatäis vett.

Puhasta kammkarbid, patsuta köögipaberiga hästi kuivaks. Maitsesta kergelt soolaga.

Kuumuta paksupõhjalisel pannil 1 sl oliiviõli keskmisel tulel. Lisa kammkarbid ja prae u 3 minutit, siis pööra ringi ja prae veel 2-3 minutit. (Olenevalt panni suurusest pead praadima äkki mitmes jaos). 

Kuumuta hernepüree läbi ning tõsta 4 taldrikule. Aseta peale praetud kammkarbid, kaunista ülejäänud hernestega ning mündilehekestega. Alternatiiv: tõsta kammkarbid salatilehele ja serveeri hernepüreed väikestest kausikestest. 

Serveeri.

Loe veel:

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR