Ahjus küpsetatud kanakoivad Marsala ja viinamarjadega

Briti toidukirjutaja Nigella Lawsoni retsept. Kõige lihtsam on seda rooga teha sellisel suurel praepannil, mille saab ka ahju tõsta. Kui see võimalik ei ole, siis saad praadida esmalt pannil ja siis ahjuvormiga ahjus edasi küpsetada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kanakoiba

100 ml kanapuljongit

100 ml Marsala veini

2 tl Dijoni sinepit

2 sl oliiviõli

u 40 punast seemneteta viinamarja

soola ja musta pipart

tüümiani

Serveerimiseks:

keedetud uusi kartuleid või pikka saia

Valmistamine

Sega väikeses kannus kanapuljong, Marsala vein ja sinep omavahel. 

Kuumuta praepannil 2 sl oliiviõli. Aseta kanakoivad pannile, nahk allpool. Prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni kanakoivad on kuldpruunid. Pööra ringi ja prae 5 minutit ka teiselt poolt. 

Nüüd kalla pannile Marsala-puljongi-sinepisegu. Kuumuta keemiseni, siis lisa viinamarjad ja tüümianioks, maitsesta soola-pipraga. 

Tõsta kogu roog panniga ahju. Küpseta umbes 25 minutit, kuni kanakoivad on küpsed. 

Võta roog ahjust välja. Kui soovid paksemat kastet, siis tõsta kanakoivad ja viinamarjad kurnlusikaga serveerimisalusele. Pane pann koos leemega tulele ja keeda kokku. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sa ei saa panni ahjus kasutada, siis tõsta kanakoivad pärast pruunistamist ahjuvormi. Lisa pannile kaste ning kuumuta läbi, puidust pannilabidaga panni põhja kaapides, et kogu maitse kätte saada. Kalla kaste seejärel ahjuvormi kanakoibade peale. 
    Kui soovid pärast kastet paksendada, siis kalla leem vormist pannile ja keeda kokku. Kalla seejärel uuesti vormi kanatükkide ümber. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR