Vetikaskoonid

Kogus
15-18 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

7,2 dl nisujahu

2,4 dl tükeldatud nori lehti

1,5 sl küpsetuspulbrit

0,5 tl söögisoodat

1 tl soola

110 g hästi külma võid

3,6 dl külma petti

2 sl sulatatud võid

Peale puistamiseks:

furikake't (jaapani vürtsisegu)

Valmistamine

Kuumuta ahi 220C.

Sega kausis jahu, tükkideks rebitud nori-lehed, söögisooda, küpsetuspulber ja sool omavahel. 

Lõika külm või kuubikuteks, siis sega need jahusegu hulka. Näpista võitükid jahu sisse, kuni saad puruse tainasegu. 

Kalla kaussi pett ja sega puulusika või käte abil kokku, aga väldi ülesegamist!

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale. Sõtku õrnalt 2-3 minutit, kuni tainas on ühtlane. Siis vormi ristkülikuks, jaota mõtteis kolmeks ja voldi need kolmandikud kokku. Korda. (Nii saad skoonitaina sisse kihid). 

Rulli tainapall umbes 1,2 cm pakuseks, siis lõika 6-7 cm läbimõõduga ketasteks. Ära küpsisevormiga jõnksuta, suru see sirgelt alla ja pärast tõsta välja - siis ei suru tainakihte kokku. 

Tõsta skoonid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt sulavõiga, siis puista peale furikake-segu. 

Küpseta 12-15 minutit või kuni skoonid on kuldpruunid. 

Lase veidi jahtuda, serveeri võiga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR