Selle retsepti idee autoriks on briti kokk Hugh Fearnley-Whittingstall, aga ajapikku olen tõstnud suvikõrvitsa kogust. Seda lihtsalt kasvab mu aias nii palju!
Lõika suvikõrvitsatelt otsad ära, siis lõika köögiviljakoorijaga pikkadeks õhukesteks laastudeks.
Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele soolases vees al dente.
Samal ajal kuumuta suurel pannil õli. Lisa suvikõrvitsalaastud, maitsesta soola-pipraga ning hauta umbes 5 minutit aeg-ajalt segades, kuni suvikõrvits pehmeneb.
Lisa hakitud küüslauk ja riivitud sidrunikoor ning prae minut aega. Sega juurde hakitud leeskputk. Maitsesta taas soola-pipraga.
Pane kruusitäis pastakeeduvett kõrvale, siis kurna makaronid ning tõsta pannile. Lisa kohe ka riivitud parmesan ja ricotta ning sega kõik õrnalt läbi. Lisa vähehaaval ja vajadusel ka pastakeeduvett, et saaksid mõnusalt pehme kastme.
Serveeri kohe, peale puista veel riivitud parmesani.
Makaronid suvikõrvitsa-leeskputkekastmega
Selle retsepti idee autoriks on briti kokk Hugh Fearnley-Whittingstall, aga ajapikku olen tõstnud suvikõrvitsa kogust. Seda lihtsalt kasvab mu aias nii palju!