Makaronid suvikõrvitsa-leeskputkekastmega

Selle retsepti idee autoriks on briti kokk Hugh Fearnley-Whittingstall, aga ajapikku olen tõstnud suvikõrvitsa kogust. Seda lihtsalt kasvab mu aias nii palju!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g rohelisi rullkõrvitsaid (2 väiksemat)

400 g penne või fusilli makarone

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

2 hakitud küüslauguküünt

0,5 väikese sidruni riivitud koor

suur peotäis peenelt hakitud leeskputkelehti

80 g riivitud parmesani juustu

160-250 g ricotta vadakukohupiima

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsatelt otsad ära, siis lõika köögiviljakoorijaga pikkadeks õhukesteks laastudeks.

Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele soolases vees al dente.

Samal ajal kuumuta suurel pannil õli. Lisa suvikõrvitsalaastud, maitsesta soola-pipraga ning hauta umbes 5 minutit aeg-ajalt segades, kuni suvikõrvits pehmeneb.

Lisa hakitud küüslauk ja riivitud sidrunikoor ning prae minut aega. Sega juurde hakitud leeskputk. Maitsesta taas soola-pipraga.

Pane kruusitäis pastakeeduvett kõrvale, siis kurna makaronid ning tõsta pannile. Lisa kohe ka riivitud parmesan ja ricotta ning sega kõik õrnalt läbi. Lisa vähehaaval ja vajadusel ka pastakeeduvett, et saaksid mõnusalt pehme kastme.

Serveeri kohe, peale puista veel riivitud parmesani.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.07.2022 09:44

Ricotta andis mõnusalt kreemja kastme tulemuseks. Kiidan!