Mündi-tikrilimonaad

Tõeliselt suvine limps1

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

250 g suhkrut

250 g vett

400 g (rohelisi) tikreid

3 suurt sidrunit

3-4 suurt mündioksa

Serveerimiseks:

mullivett

Valmistamine

Pane suhkur ja vesi potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. 

Pese sidrunid hoolega. Tõmba köögiviljakoorijaga sidrunitelt umbes 4-5 laia kooreriba. Pressi sidrunitest umbes 100 ml sidrunimahla. 

Puhasta tikrid. Eemalda mündilehed varte küljest.

Pane sidrunikooreribad, sidrunimahl, tikrid ja mündilehed samuti potti. Kuumuta keemiseni ja keeda 7-8 minutit, kuni tikrid on täitsa pehmed.Siis suru marjad pudrunuiaga katki ja jäta jahtuma. 

Jahtunud segu kurna läbi tiheda sõela, hõõrudes võimalikult palju limonaadiekstrakti välja. Jahuta korralikult külmkapis. 

Serveerimiseks pane u 3 sl limonaadisegu klaasi sisse, lisa mõned jääkuubikud ning täida klaas mulliveega. Soovi korral kaunista mündilehe ja sidruniviiluga.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR