2 sl oliiviõli
6 suuremat šalottsibulat
1 sl värskeid tüümianilehekesi
80 ml kuiva šerrit
1 sl šerriäädikat
340 g väiksemaid lõvilakk-korallnarmikuid (u 12 tk)
1 sl võid
soola ja musta pipart
1 sl hakitud värsket murulauku
Kuumuta ahi 210 °C. Koori šalottsibulad, lõika ristipidi viiludeks.
Kuumuta 1 sl õli keskmise suurusega potis. Lisa sibulad, tüümian ja u 0,25 tl soola. Prae umbes 4-5 minutit, sega tihti.
Lisa šerri, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 10 minutit või kuni sibulad on pehmed. Siis sega juurde šerriäädikas ja must pipar (u 0,25 tl).
Kuumuta parajalt suur ahjuvorm keskmisel kuumusel, lisa pannile 1 sl oli. Lisa seened ("lakk" ülalpool) ja prae 4-5 minutit, kuni seened on alt pruunid.
Siis pööra ümber, tupsuta igale seenele veidi võid. Pane vorm ahju ja küpseta umbes 5 minutit ahjus.
Võta ahjust välja, puista peale veidi soola.
Tõsta igale taldrikule umbes 1,2 dl hautatud sibulasegu, siis peale 3 küpsetatud seent. Nirista peale pannimahl, puista peale hakitud murulauk ja serveeri.
Retsept siit.
Röstitud lõvilakk-korallnarmik
Lõvilakk-korallnarmikut on väga lihava tekstuuriga ning maitses on veidike maksanoote. Seetõttu sobib see põnev seen hästi klassikalise maks-ja-sibul taimseks alternatiiviks. Serveeri eelroana või siis lisandina.