Kanapasta pestoga

Makaronid, praetud kanafilee ja punane pesto.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g makarone (nt mezze penne või casarecce)

soola ja musta pipart

riivitud parmesani juustu

Kana jaoks:

600 g kanafileed

soola ja musta pipart

1 väike peperoncino või näpuotsaga tšillihelbeid

praadimiseks võid

Spargelkapsasegu:

500 g spargelkapsast e. brokolit

1 šalottsibul

1 küüslauguküüs

oliiviõli

Pesto:

u 2 dl päikesekuivatatud tomati pestot

Valmistamine

Valmista esmalt punane pesto näiteks selle retsepti järgi või kasuta deliletist ostetud valmispestot. 

Kuumuta ahi 175 C. 

Jaota brokoli e. spargelkapsas väikesteks õisikuteks. Maitsesta kanafileed soola, pipra ja tšillihelvestega. 

Kuumuta või praepannil. Lisa kanafileed pannile ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Siis tõsta ahjuvormi ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni kanafileed on küpsed (sisetemperatuur peab olema 72C). 

Kuumuta suurel praepannil oliiviõli. Lisa brokoliõisikud, hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Prae 3-4 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minut aega. Brokoli peab jääma al dente.

Keeda samal ajal makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Kurna, pane tagasi potti. Sega juurde punane pesto, sega hoolega. Timmi maitse soola-pipraga parajaks. 

Lõika küpsetatud kanafileed viiludeks. 

Serveeri keedetud makarone koos pestoga, juurde tõsta kanafilee ja praetud spargelkapsas. Puista peale riivitud parmesani. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR