Musta riisi puding

Analoogne puding on populaarne dessert Bali saarel, kus seda kutsutakse "bubuh injin". Eriti autentse versiooni jaoks tuleks maitsestada see pandanilehtedega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl musta riisi

7,5 dl vett

1 pandani-leht (lõhnav pandan e. kruvipuu) soovi korral

0,25 tl soola

1,25 dl palmisuhkrut või tavalist suhkrut

0,25 tl soola

4 dl kookospiima

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa must riis, pandanileht soovi korral ja 0,25 tl soola. Kuumuta uuesti keemiseni, siis alanda kuumus miinimumini, kata pott kaanega ja hauta kaane all 45 minutit, kuni riis on küps, aga veel märg. 

Sega juurde suhkur ja veel 0,25 tl soola, samuti 3,75 dl kookospiima. Kuumuta keemiseni, siis hauta riisi ilma kaaneta veel umbes 30 minutit, kuni riis on pehme, aga veel kergelt al dente.

Tõsta pott tulelt, lase vähemalt pool tundi jahtuda. Vahetult enne serveerimist sega puder läbi, jaota magustoidupokaalidesse ja nirista peale ülejäänud kookospiim. 

Nipid ja soovitused:

  • Roale võib koos kookospiimaga lisada ka 0,5-1 pikuti poolitatud vanillikauna. 
  • Serveerimisel võid peale panna viilutatud banaani või näiteks värske jaka sektoreid. 
  • Samuti võib peale niristada kookospalmisiirupit või puistada peale värskelt riivitud kookospähklit. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR