450 g farfalle makarone
20-50 g kuivatatud kivipuravikke (porcini)
2 sl oliiviõli
3 kooritud ja hakitud šalottsibulat
10 viilutatud valget šampinjoni
115 g mascarpone toorjuustu
240 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl riivitud Parmesani juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta väikeses potis u 6 dl vett keemiseni. Lisa kuivatatud kivipuravikud (porcini), keeda 2 minutit. Siis keera tuli kinni ja lase seentel 15-20 minutit tõmmata.
Samal ajal kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. lisa farfalle-pasta ja keeda al dente (u 7-8 minutit).
Kuumuta õli keskmise suurusega praepannil keskmisel kuumusel. Lisa viilutatud šalottsibulad ja prae 5-8 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne.
Võta porcini-seened keeduveest välja, aga vesi hoia alles! Haki leotatud seened, viiluta šampinjonid. Lisa mõlemad seened pannile praetud sibulate juurde. Prae 4-5 minutit, kuni seened on kergelt jumekad.
Alanda kuumust, lisa mascarpone ja rõõsk koor. Sega aeglaselt, kuni kaste on ühtlane. Lisa kulbitäis või kaks seeneleotusvett, samuti lisa riivitud parmesan. Lase umbes 10 minutit podiseda, kuni kaste pakseneb. Maitsetsa soola-pipraga.
Tõsta pann tulelt ja lase kastmel jahtuda, siis püreesta kannmikseris või saumikseriga peaaegu kreemjaks - väikesed seenetükikesed võivad sisse jääda.
Pane seenekaste uuesti pannile, kuumuta keskmisel tulel. Lisa farfalle-makaronid, kuumuta läbi ja serveeri.
Retsept siit.
Farfalle con Funghi
Sellisel moel valmistatakse seenepastat Bronxis "Little Italy in the Bronx" tänaval restoranis Mike’s Deli.