Farfalle con Funghi

Sellisel moel valmistatakse seenepastat Bronxis "Little Italy in the Bronx" tänaval restoranis Mike’s Deli.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g farfalle makarone

20-50 g kuivatatud kivipuravikke (porcini)

2 sl oliiviõli

3 kooritud ja hakitud šalottsibulat

10 viilutatud valget šampinjoni

115 g mascarpone toorjuustu

240 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl riivitud Parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta väikeses potis u 6 dl vett keemiseni. Lisa kuivatatud kivipuravikud (porcini), keeda 2 minutit. Siis keera tuli kinni ja lase seentel 15-20 minutit tõmmata. 

Samal ajal kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. lisa farfalle-pasta ja keeda al dente (u 7-8 minutit).

Kuumuta õli keskmise suurusega praepannil keskmisel kuumusel. Lisa viilutatud šalottsibulad ja prae 5-8 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne. 

Võta porcini-seened keeduveest välja, aga vesi hoia alles! Haki leotatud seened, viiluta šampinjonid.  Lisa mõlemad seened pannile praetud sibulate juurde. Prae 4-5 minutit, kuni seened on kergelt jumekad. 

Alanda kuumust, lisa mascarpone ja rõõsk koor. Sega aeglaselt, kuni kaste on ühtlane. Lisa kulbitäis või kaks seeneleotusvett, samuti lisa riivitud parmesan. Lase umbes 10 minutit podiseda, kuni kaste pakseneb. Maitsetsa soola-pipraga.

Tõsta pann tulelt ja lase kastmel jahtuda, siis püreesta kannmikseris või saumikseriga peaaegu kreemjaks - väikesed seenetükikesed võivad sisse jääda. 

Pane seenekaste uuesti pannile, kuumuta keskmisel tulel. Lisa farfalle-makaronid, kuumuta läbi ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Ülejäänud seeneleotusvesi hoia alles - kui peaksid järgmisel päeval rooga soojendama, siis lisa seenetõmmist ja saad taas kreemja kastme.  

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR