Serveeri Norra kuivatatud ploomidest magustoitu kas koore-piimaseguga (Sviskegrøt med fløtemelk) või vanillikastmega (Sviskegrøt med vaniljesaus).
200 g kuivatatud ploome
8 dl vett
1 dl suhkrut
soovi korral näpuotsatäis kaneeli
2 sl kartulitärklist + 1 dl külma vett
vanillikastet või vahukoore ja piima segu
Pane ploomid eelmisel õhtul või vähemalt 2-3 tundi varem külma vette ligunema.
Siis keeda ploomid leotusvee ja suhkruga pehmeks, umbes 20-30 minutit. Tõsta pott tulelt.
Sega kartulitärklis 1 dl külma veega ühtlaseks, lisa ploomipüreele. Sega hoolega ja pane uuesti tulele, kuumuta keemiseni ja siis tõsta pott tulelt.
Lase jahtuda.
Ma panin palju vähem suhkrut ja seetõttu lapsele väga ei meeldinud, aga mehega sõime. Ülejäägi panin pirukatäidiseks.
Norra ploomipuding 'sviskegrøt'
Serveeri Norra kuivatatud ploomidest magustoitu kas koore-piimaseguga (Sviskegrøt med fløtemelk) või vanillikastmega (Sviskegrøt med vaniljesaus).