Norra ploomipuding 'sviskegrøt'

Serveeri Norra kuivatatud ploomidest magustoitu kas koore-piimaseguga (Sviskegrøt med fløtemelk) või vanillikastmega (Sviskegrøt med vaniljesaus).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kuivatatud ploome

8 dl vett

1 dl suhkrut

soovi korral näpuotsatäis kaneeli

2 sl kartulitärklist + 1 dl külma vett

Serveerimiseks:

vanillikastet või vahukoore ja piima segu

Valmistamine

Pane ploomid eelmisel õhtul või vähemalt 2-3 tundi varem külma vette ligunema.

Siis keeda ploomid leotusvee ja suhkruga pehmeks, umbes 20-30 minutit. Tõsta pott tulelt. 

Sega kartulitärklis 1 dl külma veega ühtlaseks, lisa ploomipüreele. Sega hoolega ja pane uuesti tulele, kuumuta keemiseni ja siis tõsta pott tulelt. 

Lase jahtuda. 

Ploomidesserdi serveerimiseks on mitu võimalust:

  • Serveeri vanillikastmega (nt sellega), arvestades umbes 4-5 dl vanillikastet. 
  • Serveeri kohvikoorega, arvestades umbes 4-5 dl kohvikoort.
  • Serveeri vahukoore ja piima seguga (1:1), arvestades umbes 4-5 dl segu

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kübarsepp
postitatud 23.04.2020 11:37

Ma panin palju vähem suhkrut ja seetõttu lapsele väga ei meeldinud, aga mehega sõime. Ülejäägi panin pirukatäidiseks.