Kõrvits Afgaani moodi

Kaddo bowrani ehk praetud ja küpsetatud magus kõrvits Afganistani moodi, serveeritakse küüslaugujogurtiga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g tihke viljalihaga kõrvitsat

2 sl õli

0,25 tl kaneeli

2 sl suhkrut

Jogurtikaste:

4 sl maitsestamata jogurtit

0,25 tl peenestatud küüslauku

Valmistamine

Kuumuta ahi 175C. 

Eemalda kõrvitsalt seemned ja säsi, koori. Lõika kõrvits 4 ühesuuruseks tükiks. 

Kuumuta ahjukindlal praepannil õli. Lisa kõrvitsatükid ja prae keskmisel kuumusel paar minutit ühelt ja seejärel teiselt poolt, et kõrvits kergelt pruunistunuks. 

Puista kaneel ühtlaselt kõrvitsatükkidele, siis puista peale suhkur. Pane umbes 30 minutiks ahju ja küpseta, kuni kõrvits on pehme. 

Samal ajal sega jogurt ja küüslauk ühtlaseks, maitsesta soolaga. 

Serveeri magusaid kõrvitsatükke soojalt, kõrvale paku jogurtikastet. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR