1 suurem ökosidrun
350 g spaghette, linguine või bucatini pastat
200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
6 sl võid
85 g riivitud parmesani juustu
soola ja musta pipart
Lõika köögiviljakoorijaga sidrunilt kaks umbes 5 cm pikkust sidrunikooreriba. Lõika need hästi peenikesteks ribadeks ja pane ootele (need sidrunikooreribad on kaunistamiseks).
Keeda makaronid (spaghetti, linguini, bugatini) soolaga maitsestatud vees al dente.
Riivi ülejäänud sidrunikoor peene riiviga. Lõika sidrun pooleks ning pigista välja umbes 2-3 sl sidrunimahla ühe väikese kausi või klaasi sisse.
Tõsta rõõsk koor potti, lisa peeneks riivitud sidrunikoor. Kuumuta, kuni koor podisema hakkab (u 2 minutit). Siis alanda kuumust ning vispelda lusikatäite kaupa juurde või. Või sulab ja vispeldades saab kena kreemja emulsiooni.
Kui makaronid pn peaaegu keenud, tõsta u 2-3 dl pastakeeduvett sidruni-koorekastme hulka. Kurna makaronid ja tõsta koorekastmesse. Sega hoolega, lisa vähehaaval ka riivitud parmesan.
Sega juurde sidrunimahl, maitsesta soolaga.
Jaota kaussidesse, puista peale sidrunikooreribad ja jahvata veidi musta pipart lisaks.
Retsept siit.
Pasta al Limone