Pasta al Limone

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem ökosidrun

350 g spaghette, linguine või bucatini pastat

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

6 sl võid

85 g riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika köögiviljakoorijaga sidrunilt kaks umbes 5 cm pikkust sidrunikooreriba. Lõika need hästi peenikesteks ribadeks ja pane ootele (need sidrunikooreribad on kaunistamiseks). 

Keeda makaronid (spaghetti, linguini, bugatini) soolaga maitsestatud vees al dente

Riivi ülejäänud sidrunikoor peene riiviga. Lõika sidrun pooleks ning pigista välja umbes 2-3 sl sidrunimahla ühe väikese kausi või klaasi sisse.

Tõsta rõõsk koor potti, lisa peeneks riivitud sidrunikoor. Kuumuta, kuni koor podisema hakkab (u 2 minutit). Siis alanda kuumust ning vispelda lusikatäite kaupa juurde või. Või sulab ja vispeldades saab kena kreemja emulsiooni.

 Kui makaronid pn peaaegu keenud, tõsta u 2-3 dl pastakeeduvett sidruni-koorekastme hulka. Kurna makaronid ja tõsta koorekastmesse. Sega hoolega, lisa vähehaaval ka riivitud parmesan. 

Sega juurde sidrunimahl, maitsesta soolaga. 

Jaota kaussidesse, puista peale sidrunikooreribad ja jahvata veidi musta pipart lisaks. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad bucatini/perciatelli pastat, siis võib pastakeeduvett veidi rohkem lisada. 
  • Roog on maitsev ka järgmisel päeval läbi praetuna. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR