1 küps banaan
2-3 jäätisepalli (vanilli-, šokolaadi-, maasika-)
2 sl šokolaadikastet (nt Schwartau)
1-2 sl maasikakastet soovi korral (nt Schwartau)
vahustatud 35% rõõska koort
röstitud mandlilaaste soovi korral
paar kokteilkirssi või Maraschino kirssi
Koori banaan, lõika pikuti pooleks ja aseta banaanipoolikud taldrikule teineteise kõrvale. Aseta keskele jäätisepallid. Tõsta igale jäätisepallile vahukooremüts, kaunista see kirsiga.
Kaunista röstitud mandlilaastude ja šokolaadikastmega, soovi korral lisa ka maasikakastet.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (märts 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Banana Split (klassikaline)
Ameerika Ühendriikides armastatud jäätisedessert, mis leiutati 1904. aastal Latrobe linnas Pennsylvania osariigis. Magustoitu serveeritakse paadikujulises nõus.