Banana Split (klassikaline)

Ameerika Ühendriikides armastatud jäätisedessert, mis leiutati 1904. aastal Latrobe linnas Pennsylvania osariigis. Magustoitu serveeritakse paadikujulises nõus.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 küps banaan

2-3 jäätisepalli (vanilli-, šokolaadi-, maasika-)

2 sl šokolaadikastet (nt Schwartau)

1-2 sl maasikakastet soovi korral (nt Schwartau)

vahustatud 35% rõõska koort

röstitud mandlilaaste soovi korral

paar kokteilkirssi või Maraschino kirssi

Valmistamine

Koori banaan, lõika pikuti pooleks ja aseta banaanipoolikud taldrikule teineteise kõrvale. Aseta keskele jäätisepallid. Tõsta igale jäätisepallile vahukooremüts, kaunista see kirsiga.

Kaunista röstitud mandlilaastude ja šokolaadikastmega, soovi korral lisa ka maasikakastet. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (märts 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR