Suitsulõhe mädarõikakreemiga

Edinburghis asuva Cafe St Honoré restorani peakoka Neil Forbesi retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisategevused

Koostisosad

50 g külmsuitsulõhet

peotäis ürt-allikkerssi (watercress/vesikressi)

söödavaid lilleõisi

veidi sidrunimahla

musta pipart

100 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 sl riivitud värsket mädarõigast või 1 sl purgimädarõigast

Oatcakes:

125 g peene ja jämeda jahvatusega kaerajahu (umbes pooleks)

soola

1 sl sulatatud searasva

100 ml kuuma vett

0,5 tl söögisoodat

Valmistamine

Valmista esmalt oatcakes ehk kaeraküpsised. Sega kaerajahud, sooda ja sool, siis näpista juurde sulatatud rasv. Siis nirista juurde kuum vesi vähehaaval, kuni saad pehme, aga mitte liiga tainapalli. 

Rulli tainas kergelt kaerajahuga üle puistatud laual 5 mm paksuseks. Lõika väikesteks ketasteks või meelepärase kujuga küpsisteks. 

Määri paksupõhjalisele praepannile veidi rasva, siis küpseta küpsised pannil kuivaks ja krõbedaks (paar minutit ühelt poolt ja paar minutit teiselt poolt). 

Mädarõikakreemi jaoks vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, siis sega juurde mädarõigas ja maitsesta vajadusel soola-pipraga. 

Serveerimiseks lõika külmsuitsulõhe viiludeks ning aseta need taldrikule. Siis vormi kahe lusika abil mädarõikakreemist kena pallike ning aseta suitsulõhele. Lisa taldrikule kaeraküpsised, ürt-allikkerss ja kaunista söödavate lilleõitega. 

Nirista peale sidrunimahla ja jahvata veskist veidi pipart kõige peale. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega kaerajahu.
  • Küpsistes soovitatakse kasutada kahe erineva tekstuuriga kaerajahu - keskmise jahvatusega ja jämeda jahvatusega (medium oatmeal, pinhead oatmeal)

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR