50 g külmsuitsulõhet
peotäis ürt-allikkerssi (watercress/vesikressi)
söödavaid lilleõisi
veidi sidrunimahla
100 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 sl riivitud värsket mädarõigast või 1 sl purgimädarõigast
Oatcakes:125 g peene ja jämeda jahvatusega kaerajahu (umbes pooleks)
1 sl sulatatud searasva
100 ml kuuma vett
0,5 tl söögisoodat
Valmista esmalt oatcakes ehk kaeraküpsised. Sega kaerajahud, sooda ja sool, siis näpista juurde sulatatud rasv. Siis nirista juurde kuum vesi vähehaaval, kuni saad pehme, aga mitte liiga tainapalli.
Rulli tainas kergelt kaerajahuga üle puistatud laual 5 mm paksuseks. Lõika väikesteks ketasteks või meelepärase kujuga küpsisteks.
Määri paksupõhjalisele praepannile veidi rasva, siis küpseta küpsised pannil kuivaks ja krõbedaks (paar minutit ühelt poolt ja paar minutit teiselt poolt).
Mädarõikakreemi jaoks vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, siis sega juurde mädarõigas ja maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Serveerimiseks lõika külmsuitsulõhe viiludeks ning aseta need taldrikule. Siis vormi kahe lusika abil mädarõikakreemist kena pallike ning aseta suitsulõhele. Lisa taldrikule kaeraküpsised, ürt-allikkerss ja kaunista söödavate lilleõitega.
Nirista peale sidrunimahla ja jahvata veskist veidi pipart kõige peale.
Retsept siit.
Suitsulõhe mädarõikakreemiga
Edinburghis asuva Cafe St Honoré restorani peakoka Neil Forbesi retsept.