Seda rooga võib teha nii kanakoibadest kui ka -poolkoibadest või hoopis luu ja nahaga kintsutükkidest. Kui võimalik, lase kanakoibadel mee-apelsini-sinepi marinaadis vähemalt pool tundi maitsestuda - siis tuleb marinaadi maitse paremini esile.
Sega kausis Worcestershire'i kaste, apelsinimahl, sinep ja mesi ning määri see kanakoibadele.
Kleepjaid kanakoibi võib valmistada kahel viisil:
1) grilli sütel umbes 30 minutit, aeg-ajalt ringi pöörates ja marinaadiga niisutades.
2) kui grillimisvõimalust ei ole, siis küpseta 200kraadises ahjus pool tundi.
Kanakoivad on valmis, kui nad on kaunilt kleepuvad ja kuldpruunid ning kahvliga torgates selget, mitte roosat või punakat, vedelikku eraldub.
Nipid ja soovitused:
Sama magushapu marinaad sobib sea- ja lambakotlettide, vorstide ja burgerite maitsestamiseks.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (August 2002, Best of British, Sticky fingers chicken). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kuna apelsinimahla parajasti polnud, siis tegin õunamahlaga. Panin veidi Harissa pastat ka marinaadi sisse, andis sellist mõnusat teravust juurde. ;)
Väga maitsev toit tuli välja.
Kleepjad kanakoivad
Seda rooga võib teha nii kanakoibadest kui ka -poolkoibadest või hoopis luu ja nahaga kintsutükkidest. Kui võimalik, lase kanakoibadel mee-apelsini-sinepi marinaadis vähemalt pool tundi maitsestuda - siis tuleb marinaadi maitse paremini esile.