Gratineeritud kammkarbid

Prantsuse koka Jacques Pépini retsept.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

180 ml kuiva vermutit

1,25 dl vett

1 loorberileht

1 suur šalottsibul

soola ja valget pipart

18 värsket kammkarpi

100 g võid

450 g viilutatud tillukesi šampinjone

3 sl nisujahu

1,25 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5 tl sidrunimahla

Valmistamine

Pane vermut, vesi, loorberileht, neljaks lõigatud šalottsibul, sool-pipar 4liitrisesse potti ning kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni. 

Lisa kammkarbid ja keeda 1-2 minutit, kuni need on pehmed. Tõsta kurnlusikaga välja ja tõsta 6 puhta kammkarbikarbi sisse. 

Jätka keeduleeme keetmist 5-7 minutit, kuni see on redutseerunud ja alles on umbes 180 ml. Kurna leem ja tõsta kõrvale.

Pühi pott köögipaberiga puhtaks. Lisa 4 sl võid ja sulata keskmisel kuumusel. Lisa viilutatud seened ja prae 5-7 minutit, kuni seened on pehmed. Jaota seened kammkarbikarpide vahel. 

Pühi pott köögipaberiga puhtaks ja sulata potis ülejäänud või keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa jahu, prae segades 2 minutit. Lisa redutseeritud keeduleem, rõõsk koor, sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ja kuumuta umbes 6 minutit, kuni kaste on kergelt paksenenud.

Kuumuta grillelement. 

Tõsta kaste kammkarbikarpidesse asetatud kammkarpidele ja seentele, tõsta peale riivitud Gruyère. Küpseta grillelemendi all 2-3 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR