180 ml kuiva vermutit
1,25 dl vett
1 suur šalottsibul
soola ja valget pipart
18 värsket kammkarpi
100 g võid
450 g viilutatud tillukesi šampinjone
3 sl nisujahu
1,25 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
0,5 tl sidrunimahla
Pane vermut, vesi, loorberileht, neljaks lõigatud šalottsibul, sool-pipar 4liitrisesse potti ning kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni.
Lisa kammkarbid ja keeda 1-2 minutit, kuni need on pehmed. Tõsta kurnlusikaga välja ja tõsta 6 puhta kammkarbikarbi sisse.
Jätka keeduleeme keetmist 5-7 minutit, kuni see on redutseerunud ja alles on umbes 180 ml. Kurna leem ja tõsta kõrvale.
Pühi pott köögipaberiga puhtaks. Lisa 4 sl võid ja sulata keskmisel kuumusel. Lisa viilutatud seened ja prae 5-7 minutit, kuni seened on pehmed. Jaota seened kammkarbikarpide vahel.
Pühi pott köögipaberiga puhtaks ja sulata potis ülejäänud või keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa jahu, prae segades 2 minutit. Lisa redutseeritud keeduleem, rõõsk koor, sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ja kuumuta umbes 6 minutit, kuni kaste on kergelt paksenenud.
Kuumuta grillelement.
Tõsta kaste kammkarbikarpidesse asetatud kammkarpidele ja seentele, tõsta peale riivitud Gruyère. Küpseta grillelemendi all 2-3 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne.
Retsept siit.
Gratineeritud kammkarbid
Prantsuse koka Jacques Pépini retsept.