4 dl vett
2 dl paksu maitsestamata jogurtit
1 dl vedelat mett
1 tl soola
25 g värsket pärmi või 1,5 tl kuivpärmi
2 dl hirsijahu
2,5 dl maisijahu
1 dl hirsihelbeid või hirsitangu
2 sl psülliumi
50 g mandlijahu või jahvatatud mandlid
Määrimiseks:2 sl vedelat mett
1 sl vett
Kuumuta vesi ja jogurt (mikrolaineahjus) käesoojaks, lisa mesi ja sool.
Sega pärm, hirsi- ja maisijahu, hirsihelbed, psüllium ja mandlijahu. Lisa mee-jogurtisegu hulka. Sega tainas ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 1,5 liitrise keeksivormi sisse. Kata puhta rätiga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida.
Sega mesi ja vesi, pintselda sellega keeks pealt.
Küpseta 200-kraadise ahju alumusel siinil 45-60 minutit.
Lase vormis jahtuda, siis lõika viiludeks.
Retsept siit.
Hirsikeeks
Gluteenivaba keeks.