Hirsikeeks

Gluteenivaba keeks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,25 tundi
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

4 dl vett

2 dl paksu maitsestamata jogurtit

1 dl vedelat mett

1 tl soola

25 g värsket pärmi või 1,5 tl kuivpärmi

2 dl hirsijahu

2,5 dl maisijahu

1 dl hirsihelbeid või hirsitangu

2 sl psülliumi

50 g mandlijahu või jahvatatud mandlid

Määrimiseks:

2 sl vedelat mett

1 sl vett

Valmistamine

Kuumuta vesi ja jogurt (mikrolaineahjus) käesoojaks, lisa mesi ja sool. 

Sega pärm, hirsi- ja maisijahu, hirsihelbed, psüllium ja mandlijahu. Lisa mee-jogurtisegu hulka. Sega tainas ühtlaseks. 

Kalla tainas võitatud 1,5 liitrise keeksivormi sisse. Kata puhta rätiga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida. 

Sega mesi ja vesi, pintselda sellega keeks pealt. 

Küpseta 200-kraadise ahju alumusel siinil 45-60 minutit. 

Lase vormis jahtuda, siis lõika viiludeks. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR