2,5 tl kuivpärmi
240 ml sooja vett
240 ml käesooja piima
2 sl sulatatud võid
2 tl meresoola
2 tl suhkrut
470 g nisujahu
0,5 tl söögisoodat + 60 ml sooja vett
määrimiseks õli
Määrimiseks:võid või juustu
Sega kausis kuivpärm ja soe vesi ning lase 5-10 minutit seista.
Siis lisa soe piim, sulavõi, sool ja suhkur. Sega juurde jahu ja sega, kuni saad ühtlase taina. Lase 30 minutit seista.
Sega söögisooda veega, lisa tainale ja lase 20-30 minutit kerkida. Tainas peaks kenasti mullitama!
Määri suurem paksupõhjaline praepann vähese õliga ja kuumuta keskmisel tulel. Määri metallrõngad seest õliga ning tõsta pannile, siis tõsta iga rõnga keskele umbes 2 cm tainast. Alanda kuumust, kata pann kaanega ja küpseta umbes 10-12 minutit, kuni krumpetid on pealt kuivad ja auklikud.
Pööra ringi (nüüd eemalda ka metallrõngas; vajadusel kasuta noa abi krumpeti lahtisaamiseks) ja küpseta umbes 5 minutit teiselt poolt, kuni krumpetid on kuldsed ja tugevad.
Korda ülejäänud tainaga.
Serveerimiseks määri kuumale krumpetile peale võid või kata juustuga ja kuumuta grillelemendi all, kuni juust on sulanud.
Retsept mugandatud siit.
Crumpets
Nende krumpetite valmistamiseks on vaja nelja metallrõngast kõrgusega 4 cm ja läbimõõduga 9 cm. Kui selliseid pole, siis sobivad nt ka pestud tuunikalakonservikarbid, mis mõlemalt poolt avatud :)