Ahjukartulid sidruni-paprikasoolaga

Sidruni-paprikasool lisab ahjukartulitele särtsu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg väiksemaid kartuleid

1,5 sl oliiviõli

30 g võid

1 sl soola

2 tl peenelt riivitud sidrunikoort

1 tl paprikapulbrit

Valmistamine

Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees 15 minutit või kuni need on küpsed. Nõruta.

Kuumuta ahi 200°C.

Pane õli ja või suurele ahjupannile. Pane 3 minutiks ahju, et või sulaks. Siis võta ahjust välja, lisa nõrutatud kartulid ja raputa panni, et kartulid oleksid või-õliseguga koos. Seejärel võta pudrunui ja vajuta kartulid kergelt katki/lapikuks. 

Küpseta umbes 10 minutit, kuni kartulid muutuvad kergelt kuldseks. 

Sega sool, sidrunikoor ja paprikapulber omavahel, puista saadud segu ühtlaselt kartulitele. Küpseta veel 15 minutit, kuni kartulid kuldpruunid ja kenasti krõbedad.

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.11.2019 16:27

Väga mõnus! Ainult seda tuleks jälgida, et paprika-sidrunisool ühtlaselt jaguneks - muidu on mõned kohad liiga soolased ja teised liiga magedad.

Pille
postitatud 12.06.2023 09:28

Tegin jälle, sest käisin eelmisel nädalal välkvisiidil Lissabonis ja sõbrad tulid külla sardiine sööma :)