Ahjukartulid salveiga

Põneva ja omapärase maitsega salveid võiks eestlased oma toidulaual julgemalt kasutada.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kartuleid

8 sl hanerasva

värsket salveid

meresoola

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid (väiksemad kartulid koori niisama). Pane kartulid potti, lisa veidi soola ning kata külma veega. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit. Kurna kartulid. 

Kuumuta ahjupannil hanerasva 5 minutit, kuni rasv on kuum. Lisa ettevaatlikult kurnatud kartulitükid ja raputa, nii et kartulid oleks rasvaga kaetud. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.

Sega kartuleid ahjupannil ja puista peale hakitud salvei. Küpseta veel 25-30 minutit, kuni kartulid on kuldsed. Puista peale meresoola ja serveeri.

Retsept ilmus briti ajakirjas Safeway Magazine (December 2001, Sage-roasted potatoes). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

Laudlina: Ekelund @ Roosimari Sisustustekstiilid

LISA KOMMENTAAR

Eva
postitatud 07.07.2008 14:28

Salvei sobib imehästi ahjukartulite peale. Soovitan soojalt!

Pille
postitatud 27.11.2020 18:35

Väga mõnusad kartulid!

Pille
postitatud 27.11.2020 19:12

Kiilike on saatnud sellise pildi 2010. aastal: