Koori ja tükelda kartulid (väiksemad kartulid koori niisama). Pane kartulid potti, lisa veidi soola ning kata külma veega. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit. Kurna kartulid.
Kuumuta ahjupannil hanerasva 5 minutit, kuni rasv on kuum. Lisa ettevaatlikult kurnatud kartulitükid ja raputa, nii et kartulid oleks rasvaga kaetud. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Sega kartuleid ahjupannil ja puista peale hakitud salvei. Küpseta veel 25-30 minutit, kuni kartulid on kuldsed. Puista peale meresoola ja serveeri.
Retsept ilmus briti ajakirjas Safeway Magazine (December 2001, Sage-roasted potatoes). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjukartulid salveiga
Põneva ja omapärase maitsega salveid võiks eestlased oma toidulaual julgemalt kasutada.